Perhekummi

 

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri järjestää alueellamme lapsiperheitä tukevaa perhekummitoimintaa. Oman perhekummin voivat saada odottavat ja alle kouluikäisten lasten perheet, jotka tarvitsevat tukea arkeensa.

Perhekummin saava perhe voi olla esimerkiksi

  • perhe, jolla ei ole tukiverkostoja

  • yksinhuoltajaperhe

  • maahanmuuttajaperhe

  • perhe, jonka arki on raskasta esim. toisen vanhemman matkatyön takia

Vapaaehtoiset perhekummit ovat tavallisia, luotettavia aikuisia, jotka haluavat antaa aikaansa ja kulkea kappaleen matkaa perheen rinnalla. Perhekummilta saatu apu ja tuki on monelle perheelle suuren suuri asia. Tarkoituksena on tukea sellaisia perheitä, jotka tarvitsevat varhaista tukea.

Varhaisessa vaiheessa saatu, ongelmia ennaltaehkäisevä tuki vahvistaa lapsiperheen elämänhallintaa ja antaa voimia arkeen. Tukeminen on käytännössä keskustelemista, kuuntelemista ja yhdessä tekemistä, esimerkiksi vaunulenkkeilyä tai asioilla käymistä. Tapaamisia on sopimuksen mukaisesti, yleensä kerran kahdessa viikossa muutaman tunnin ajan. Perhekummit saavat koulutuksen lisäksi säännöllistä ammatillista ohjausta sekä tukea.

Hae perhekummia: www.olettarkea.fi

 

Ryhdy MLL:n perhekummiksi – Sinua tarvitaan

 

Lisätietoja: www.olettarkea.fi/

Etsimme aikuisia vapaaehtoisia, joilla on halu ja aikaa toimia lapsiperheen tukena arjen haasteissa. Perhekummilta saatu apu ja tuki on monelle perheelle suuri asia. Käytännössä toiminta on keskustelemista, kuuntelemista ja yhdessä tekemistä. Tapaamisia on sopimuksen mukaisesti, keskimäärin kerran kahdessa viikossa muutaman tunnin ajan. Perhekummit saavat tehtäväänsä koulutuksen ja säännöllistä ohjausta.